Vádat emeltek a balatoni bobbaleset ügyében

2021.04.13. 06:08

Súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 34 éves nővel szemben, aki gondatlanságával egy bobpályán okozott balesetet.

A vád szerint a nő tavaly augusztusban családjával szórakozott egy Balaton-parti szabadidőparkban, ahol a bobpályát is igénybe vette. A pálya területén több tábla hívja fel a vendégek figyelmét a legalapvetőbb szabályokra, így a bobok közötti legalább 25 méteres követési távolság betartására, illetve arra, hogy ha a bobozó előtt valaki lassít, akkor a mögötte haladónak is ugyanígy kell tennie, a másik bobbal szigorúan tilos ütközni. A nő több alkalommal csúszott le aznap a pályán, ám az utolsó csúszásnál nem figyelt a többiekre.

Miután nem vette észre, hogy előtte fékeznek, ő maga nem lassított, az előírt követési távolságot nem tartotta be, és figyelmetlensége miatt nekiütközött az előtte haladó kocsinak, amelyben hátul egy férfi, előtte pedig a lánya foglalt helyet.

Az ütközés erejétől a kétszemélyes bob hátsó utasának feje az elöl ülő fejének csapódott, és ennek következtében eltörött a férfi alsó állkapcsa. A másik utas nem szenvedett súlyos sérülést – olvasható az ügyészség honlapján.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport