Gulyás Gergely biztos abban, hogy a Diákváros felépül a Fudan Egyetem mellett

2021.04.13. 15:56
Továbbra sincs egyetértés a kormányzat és a főváros vezetése között a tervezett Diákvárosról. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter határozottan kijelentette, hogy fel fog épülni a Fudan Egyetem mellett, az Index úgy tudja, a kérdés a szerdai kormányülésen is napirendre kerül.

A Diákváros fontos kormányzati terv, fel fog épülni a Fudan Egyetem mellett – így reagált Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az atv.hu kérdéseire, amelyet azt követően küldtek el a tárcának, hogy Karácsony Gergely főpolgármester belengette az atlétikai világbajnokság lemondását arra az esetre, ha a Diákváros nem épülne fel.

Karácsony Gergely napok óta szórakoztató vitát folytat saját magával, miközben saját Facebook-oldalán a kormány Diákvárosra vonatkozó terveit reklámozza. A reklámot köszönjük. A Diákváros fontos kormányzati terv, amely fel fog épülni a Fudan Egyetem mellett, ezért nem értjük, hogy Főpolgármester úr miért kíván terméketlen vitát folytatni a kormánnyal

 – fejtegette a kancelláriaminiszter. Értesüléseink szerint a kérdés a szerdai kormányülésen is napirendre kerül.

Karácsony Gergely azután helyezte kilátásba az atlétikai világbajnokság lemondását, hogy felvetődött, miszerint a kínai Fudan Egyetem számára 540 milliárd forintos kínai hitelből építendő campus a megígért Diákváros tervezett helyére is kiterjedne, így méreteivel gyakorlatilag kiszorítaná azt a területről.

A főpolgármester emiatt már múlt héten is azt közölte, hogy a főváros „semmilyen módon nem megy bele abba, hogy a Diákváros helyett kínai elit campus épüljön Ferencvárosban”.

Karácsony Gergely hangsúlyozta, hogy

a magyar diákok olcsó lakhatása pedig sokkal fontosabb, mint a kínai befolyásszerzéshez való szolgalelkű asszisztálás a magyar adófizetők pénzén.

Gulyás Gergely akkor úgy reagált, hogy a két építkezés nem zárja ki egymást. A kormány szerint a kínai egyetem érkezése csak „még indokoltabbá teszi a Diákváros megépítését”.