Ivett, Frida
6 °C
16 °C

Nyakunkba szakad az ég, esőre jön a hó

DBZOL20210114001
2021.04.13. 06:18

Kedden erősen felhős vagy borult lesz az ég. Országos, ismétlődő eső valószínű, kiadós mennyiségre számíthatunk.

A nap második felében nyugat felől nagyobb területen havas eső, hó is lehet az eső mellett, a Dunántúlon a síkvidéken átmeneti vékony hóréteg alakulhat ki, a hegyekben több centiméter is összegyűlhet. Az északi, északnyugati szelet a Dunántúlon és északkeleten viharos lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 3 és 7, attól keletre 7 és 14 fok között várható. A keleti határszélen lehet ennél néhány fokkal melegebb, de ott is gyorsan lehűl a levegő a déli óráktól. Késő estére 1 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kapcsolódó

Ránk tör a hidegfront, akár 20 centi hó is eshet

Nyugat felől érkezik a kiadós csapadék.

Kedd késő estétől túlnyomóan borult lesz az ég. Egyre keletebbre tolódik a vegyes halmazállapot határa, így az ország nagyobb részén már havas eső, havazás várható az eső mellett. Síkvidéken továbbra is csak átmeneti jelleggel, míg a hegyekben tartósan megmaradhat a vizes, tapadó hó. Az északi, északnyugati szél nagy területen lesz erős, főleg az Észak-Dunántúlon, a Zemplén térségében viharos. A késő esti 2, 8 fokról hajnalra 1 és 6 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kapcsolódó

Itt a vihar, a fél országra figyelmeztetést adtak ki

A magasabb hegyekben akár 20 centis hótakaró is kialakulhat.