Kirabolt egy nemzeti dohányboltot, most félmilliós nyomravezetői díjat ígér érte a rendőrség

2021.04.13. 19:31

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője ötszázezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki egy tavaly nyári dohánybolt rablásával kapcsolatosan – tájékoztat a police.hu.

A rendőrségi portál egy férfi 2020. július 18-án 17 óra 26 perckor az arcát maszkkal eltakarva egy komáromi dohányboltba fegyverrel, vagy annak utánzatával bement, majd az alkalmazottól a bevételt követelte, aki ezt átadta neki. Az elkövetőt azóta sem találták meg a rendőrök, ezért tűzték ki a nettó ötszázezer forint nyomravezetői díjat.

Ezt az összeget az kaphatja meg, aki a rabló személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljáráskor ismerteti.

A rendőrség elmondja azt is, hogy szükség esetén megvédi tanút és a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli, illetve a díjkitűzés visszavonásának jogát a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett. 

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a keresett személlyel, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a díjmentesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámon.