Elfogták az 1-es villamos telefontolvaját

2021.04.13. 08:58

Három egymást követő napon is telefonokat lopott az 1-es villamoson, illetve a villamosmegállóban B. László. A gyanú szerint a férfi március 26. és március 31. között az 1-es villamos vonalán szemelte ki áldozatait. Először március 26-án egy 16 éves lány kezéből kapta ki a telefonját. Mire a tinédzser észrevette, mi történt vele, a tolvaj leugrott a járatról és elmenekült. B. László ezzel a módszerrel még háromszor szerzett telefont magának – közölte a rendőrség.

A kőbányai nyomozók a személyleírások és kamerafelvételek alapján néhány napon belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 29 éves férfit, majd végigjárták a Népligetet és az 1-es villamos vonalát. A rendőrök B. Lászlót április 9-én a Könyves Kálmán körút és a Vajda Péter utca kereszteződésénél megtalálták és elfogták.

A X. kerületi rendőrkapitányság nyomozói a 29 éves férfit két rendbeli lopás és két rendbeli lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Őrizetbe vették és kérték a letartóztatását az ügyészségnél.