Alig egy óra alatt egy férfi megtámadott két kiskorút, akiket megvert és az egyiküket ki is rabolta

2021.04.13. 18:19

Még 2020. szeptember 20-án a délutáni órákban egy húsz éves szolnoki lakos alig hatvan perc alatt két kiskorút is megtámadott és négy bűncselekmény követett el – adta hírül a police.hu.

A rendőrségi portál beszámol róla, hogy a férfi az ámokfutását azzal kezdte, hogy 13 óra 40 perc körül minden előzmény nélkül ököllel arcon ütött egy tizennyolcadik életévét be nem töltött fiatalt, akit egy közterületi telefonfülke irányába lökdösött.

Azt követelte a megrémült fiútól, hogy menjen be a telefonfülkébe, és tárcsázza a segélyhívót, ennek a fiatal több alkalommal eleget is tett. Azonban amikor a fülkéből ki szeretett volna jönni a férfi nem engedte neki, azaz megfosztotta személyi szabadságától.

Ezt azzal fokozta, hogy míg a fiú a segélyhívót tárcsázta addig a támadó ököllel arcon ütőtte. Végül két járókelő segített a megtámadott kiskorúnak elmenekülni, aki nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Ezzel nem állt le a támadó és nem sokkal később odament a szolnoki BMX-pályán egy másik fiatalkorúhoz, akitől cigarettát kért, azonban nem tudott adni, ezért lekevert neki egyet és így fülön csapta. Ezután a gyermeket kényszerítette, hogy adja oda a mobiltelefonját, aki ezt visszautasította. Az erőszakos férfi ezért többször megütötte a fiatalt, aki ennek hatására átadta a készülékét. A másodjára megtámadott kiskorú nyolc napon túl gyógyuló arccsonttörést szenvedett.

A rendőrök elfogták a támadó férfit, akit rablás, személyi szabadság megsértése, súlyos testi sértés és könnyű testi sértés miatt kihallgattak.

Amikor a nyomozók azt firtatták, hogy miért követte el cselekményeit, a terhelt azt válaszolta, hogy az egyik fiú csúnyán nézett rá, a másik pedig flegma volt vele. A nyomozók a férfit őrizetbe vették, majd az illetékes bíróság elrendelte letartóztatását.

A szolnoki rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.