Nem találta, akit keresett, ezért másvalakit vert meg helyette

2021.04.14. 11:01

Egy kapott pofont akart megtorolni egy huszonkét éves férfi egy bőcsi sörözőben, ám az öt felképelőt nem találta, azonban bosszúját egy másik férfin vezette le testvéreivel – adta hírül a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség

Az ügyészség beszámol róla, hogy vádat emeletek két testvér ellen, akik közül az idősebbik még 2019 márciusában az esti órákban, Bőcsön egy sörözőben szórakozott az ismerőseivel, ahol alaposan lerészegedett, és ebben az állapotban összeveszett egy helyi lakossal, aki pofon ütötte.

A felképelt férfi ezen nagyon felhúzta magát, és hazament, hogy testvéreit harcba hívja, és együtt bosszulják meg a vele történteket. Vissza is mentek a kocsmába, azonban a pofozkodónak a nyomát sem találták, ám haragjukban ordítozni kezdtek, és szidalmazták a helyieket.

Az egyik férfi, aki a presszó teraszán tartózkodott, felszólította a testvéreket, hogy moderálják magukat, akiknek ez olaj volt a tűzre, és

gyorsan szóváltás alakult ki közöttük. Az idősebb testvére odaugrott a helyi lakoshoz, akit többször meg akart ütni, azonban egy másik bőcsi férfi közéjük állt, de ennek ellenére is megrúgta a mellkasán, amitől a férfi megtántorodott.

Ezzel nem állt le a testvér, és az épület előtti kertből kihúzott egy fakarót, és azzal hátba vágta a megrúgott férfit, aki elszaladt, majd visszafordulva kérdőre vonta a társaságot, hogy mi bajuk van vele.

A megtámadott férfit már hazaindult, amikor a fiatalabbik testvér a fején megütötte, amitől a földre esett. Ahogy felállt, rögtön menekülni kezdett, futott az utcán, de testvérek üldözőbe vették, és amikor utolérték, agyba-főbe verték, végül amikor elégnek érezték a cséplést, visszamentek a kocsmába, mintha mi sem történ volna.

Az összervert férfi arckoponya- és koponyaalapi, nyolc napon túl gyógyuló töréses sérüléseket szenvedett el, reális esélye volt közvetett életveszélyes állapottal járó koponyaűri vérzés kialakulásának, amely elmaradása a véletlennek köszönhető.

Az ügyészség a büntetett előéletű fiatalabbik testvérrel, illetve a más ügyben bűnügyi felügyelet alatt álló idősebb testvérrel szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.