Majdnem 600 PCR-tesztet ad a XI. kerületi önkormányzat a bölcsődei és óvodai dolgozóknak

2021.04.14. 14:57 Módosítva: 2021.04.14. 14:58

A XI. kerületi önkormányzat 580 PCR-tesztet biztosít az újbudai bölcsődei és óvodai dolgozóknak – jelentették be a Demokratikus Koalíció politikusai szerdán online sajtótájékoztatón.

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes azt mondta, az oltás rendkívül fontos, de ugyanilyen fontos, hogy mindenki betartsa a biztonsági szabályokat, a gyülekezésre vonatkozó rendelkezésektől a maszkviselésig.

A politikus aki az ellenzéki előválasztáson a DK jelöltjeként indul a XI. kerületben, arra is kitért, hogy a fővárosi önkormányzat tízezer tesztet biztosít a kerületi önkormányzatoknak.

Újbudán ezekkel elsősorban az érettségiző diákokat, illetve azokat a tanárokat tesztelik, akik még nem kapták meg a védőoltást vagy nem alakult ki a védettségük.

László Imre kerületi polgármester arról beszélt, hogy Újbudán zavartalanul zajlik a koronavírus elleni védőoltások beadása. A politikus feldolgozatlan tragédiának nevezte, hogy Magyarország már negyedik hete vezeti a lakosságszámban arányos halálozási statisztikát az egész világon. Kiemelte, hogy a DK oltáspárti, de továbbra is rendkívül fontos az óvatosság.  • Tippek
  • Árfolyam