Mihály
2 °C
16 °C

Gyász: négy huszonéves halt meg szerdán koronavírusban

2021.04.15. 11:27 Módosítva: 2021.04.15. 11:27

Bár csütörtökön valamivel kevesebb, koronavírus-járvány miatti halálról számolt be a kormányzati tájékoztató oldal, mint szerdán, ez rendkívül sovány vigasz – ha egyáltalán az –, ugyanis csütörtökre virradóra összesen 256 koronavírusos beteg halt meg, közülük négyen a harmincadik életévüket sem töltötték be. 

A legfiatalabb közülük egy 21 éves, autista fiatal férfi volt, nála pedig csak egy évvel volt idősebb a második legfiatalabb halott.

A 22 éves nő gangrénás epehólyag-gyulladástól szenvedett. Meghalt két huszonhat éves nő is. Egyiküknek autoimmun izomgyulladást tüntettek fel alapbetegségként, a hivatalos tájékoztatás szerint pedig a másik nőnek felnőttkori légzési nehézsége és Down-szindrómája volt. 

Csütörtökre virradóra három harmincas vesztette életét a koronavírus miatt. A legfiatalabb közülük egy 36 éves nő, ő autoimmun pajzsmirigybetegségben szenvedett. Két 37 éves is meghalt, egyikük egy nő, a másik pedig férfi, viszont a velük kapcsolatos adatokat még nem töltötték fel. 

Tizennyolc negyvenes halt meg szerdán, köztük egy 41 éves nőnek és egy 44 éves férfinak nem volt alapbetegsége. Huszonnégy ötvenes szervezete is feladta a küzdelmet. Köztük egy 50 éves nőnél, egy 56 és egy 57 éves férfinél nem tüntettek fel alapbetegséget. 

A 256 koronavírusos halott közül összesen 11 embernél nem közölnek alapbetegséget, 28 esetben viszont azt írják, hogy az adatok még feltöltés alatt vannak. Magasvérnyomás-betegséget 154 embernél tüntettek fel, cukorbetegséget pedig 74-nél.