Jobbikosoknak osztott pozíciót Budapesten Karácsony Gergely

D  AS20200226018
2021.04.15. 18:16
A főpolgármester személyi döntéseit nem kívánta a budapesti városvezetés indokolni.

A Jobbiknak a 2019-es önkormányzati választás óta nincs képviselője a Fővárosi Önkormányzatban - hívta fel a nyilvánosság figyelmét a Fővárosi Közgyűlésben legnagyobb frakcióval rendelkező Fidesz-KDNP. 

Miután Karácsony Gergely a rendkívüli járványhelyzetben egy személyben dönthet a bizottságok és a közgyűlés nevében is, a közelmúltban a Budapest márka és turizmus stratégiáját alakító Budapest Brand Nonprofit Zrt. felügyelőbizottságának élére Szijjártó Ákost nevezte ki, aki az elmúlt ciklusban a Jobbik delegáltja volt a fővárosi gazdasági bizottságban. 

Az Újszínházban ugyanezt a pozíciót kapta meg Bodor Zoltán, II. kerületi jobbikos politikus. A Budapest Film, vagyis a főváros art mozi-üzemeltető vállalatának felügyelőbizottságába az óbudai jobbikos Szanyó Miklós kerülhetett, Hartaházi Miklós Zsolt XVIII. kerületi elnök a Fővárosi Autópiac-, Tokody Marcell volt fővárosi képviselő pedig a Fővárosi Csatornázási Művek felügyelőbizottságába.

A jobbikos politikusokat helyzetbe hozó személyi döntések politikai hátteréről szerettük volna kikérni Karácsony Gergely főpolgármester álláspontját, de megkeresésünkre a városháza sajtóirodáján azt válaszolták, hogy nem kívánják kommentálni a Fidesz által megjelentetett információkat.

(Borítókép: Karácsony Gergely. Fotó: Kovács Tamás / MTI)