Erik, Alexandra
8 °C
18 °C

Szombattól tarthatnak nyilvános miséket a katolikus templomokban

DMARC20210404004
2021.04.16. 17:56

Szombattól ismét valamennyi katolikus egyházmegyében tarthatnak nyilvános szentmiséket. Korábban öt megyés püspök döntött úgy, hogy szünetelteti a nyilvános szentmiséket. Ezek közül az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében, az Egri Főegyházmegyében és a Váci Egyházmegyében szombattól tartanak ismét a nép részvételével szentmiséket – derül ki az egyházmegyék honlapján, illetve a Magyar Kurír katolikus portálon közzétett megyés püspöki rendelkezésekből.  

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében április 10-től, a Szeged-Csanádi Egyházmegyében április 12-étől nyilvánosak a szentmisék. A megyés püspökök ugyanakkor továbbra is felmentést adnak a híveknek a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól. Valamennyi püspök kéri a papságot és a híveket, hogy továbbra is tartsák be a biztonsági előírásokat: kötelező a maszkviselés, a kézbe áldoztatás, a kézfertőtlenítő használata és a távolságtartás – írta az MTI.

(Borítókép: Ünnepi húsvéti szentmise Erdő Péter bíboros esztergom-budapesti érsek celebrálásával az esztergomi bazilikában 2020. április 4-én. Fotó: Mónus Márton/ MTI)