Pongrác
12 °C
23 °C

Segélyszervezetnél állt munkába Iszak Eszter és Gyurta Dániel

2021.04.16. 15:52

Nem engedjük el a rászorulók kezét járványhelyzetben sem – tűzte zászlajára az Ökumenikus Segélyszervezet több mint egy évvel ezelőtt, amikor még nem is lehetett sejteni, milyen hosszú és nehéz lesz ez a vírusos időszak.

A segélyszervezet két önkéntese, Iszak Eszter és Gyurta Dániel most ellátogatott a kaposvári Biztos Kezdet Gyerekházba, ahol a műsorvezető és az olimpiai bajnok sportoló tevőlegesen is bekapcsolódott a központ munkájába: egy háromgyermekes családhoz adománycsomagot szállítottak ki, online foglalkozást tartottak kisgyermekes családoknak, és ebédet osztottak a rászorulóknak.

Azért jöttünk el egy hétköznap délelőtt, hogy megmutassuk: a segítségre egész évben szükség van 

– emelte ki a helyszínen készült videóban Gyurta Dániel, Iszak Eszter pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy a videó nézői is bármikor tudnak segíteni akár adománnyal, akár adójuk egy százalékával.

Az Ökumenikus Segélyszervezet gyermekek ezreit támogatja országszerte Kapaszkodó nevet viselő fejlesztőprogramján keresztül, amelynek keretében egyéni és közösségi foglalkozásokkal segítik a gyermekeket a szegénység okozta hátrányok leküzdésében. Bár a járványveszély miatt néhány intézményt ideiglenesen be kellett zárniuk, online vagy telefonon keresztül maradtak kapcsolatban a rászoruló családokkal, és segítséget nyújtanak azoknak a gyereknek, akik nem rendelkeznek megfelelő eszközökkel vagy interneteléréssel a digitális oktatáshoz.