Lázár János megint leleplezett valamit, de az emberek szerint ez nem elég

2021.04.16. 16:57

Megérkezett Szentesre a harmadik tram-train – adta hírül közösségi oldalán Lázár János, exkluzív fotókat mellékelve az eseményről. 

❗️MEGÉRKEZETT...❗️ ... Szentesre a harmadik tram-train szerelvény! ⬇️GALÉRIA ⬇️

Közzétette: Lázár János hivatalos oldala – 2021. április 13., kedd

Ezzel immár Magyarországon van mindhárom olyan vasútvillamos-hibrid, amelynek ősszel tervezik a forgalomba állítását. Bár a Stadlerrel kötött szerződés szerint összesen 12 ilyen szerelvény érkezik a Szeged és Hódmezővásárhely közötti gyorsabb közlekedés biztosítására, ám az őszi indulásig az eddig megérkezett vonatokon kívül nem biztos, hogy jóval több várható. Így Lázár Jánostól, a tram-train kormánybiztosától sem esedékes egyelőre több győzelmi jelentés ez ügyben.

Bár a vasút-villamosok hazai közforgalmú és városi vasúti pályákon való közlekedéséhez szükséges futópróbák folyamatosan zajlanak a korábban jött két járművel, így néhány bőr még biztosan lehúzható a spanyol jószágokról. Hisz lesznek addig engedélyezések, utasok nélküli és terheléses próbamenetek, amik mind megannyi új lehetőséget adnak a projekt dicséretére. 

De a két Csongrád-Csanád megyei város lakói igazán annak örülnének, ha az ígért negyedóránkénti indulás biztosítható lenne, ehhez pedig a jelenlegi három szerelvény édeskevés. A MÁV-tól az Index megtudta, hogy a nyár folyamán további kettő, ősszel pedig újabb három vasútvillamos érkezését várják, de a tervek szerint csak a 2021/2022 évi menetrendváltás időpontjára, vagyis 2021. decemberében lehet majd megkezdeni az utasforgalmat az addigra hat darabosra bővülő tram-train-flottával.  • Tippek
  • Betét