Elrabolták, eltörték a lábát, majd 20 milliót követeltek a zuglói férfitól

2021.04.16. 08:47

Zuglói lakásánál vertek össze egy férfit 2020. július 6-án délelőtt, majd autóba tuszkolták, és egy XVII. kerületi műhelybe vitték, ahol eltörték lábát és több más csontját – közölte a rendőrség.

Az emberrablók húszmillió forintot követeltek, de az életveszélyes bántalmazás és fenyegetések ellenére sem kaptak pénzt, így másnap elengedték áldozatukat. A sérült először azt állította a rendőröknek, hogy motorbalesetet szenvedett, de a beszerzett bizonyítékok nem ezt támasztották alá, és végül csak elmondta, hogy elrabolták.

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság emberrablás és életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetése miatt folytatott nyomozást. A bűncselekménnyel gyanúsítható 46 éves B. Györgyöt, 33 éves Sz. Zsoltot, 25 éves M. Tamást július 9-én fogták el. A 43 éves M. Brendon ellen elfogatóparancsot adtak ki, de a férfi nem várta meg, hogy a rendőrök kopogtassanak nála, július 14-én inkább feladta magát.

A nyomozás adatai szerint a bűncselekményben még ketten vettek részt, ellenük is körözést adtak ki. A 47 éves V. Ákost 2021. március 19-én a IX. kerületben fogták el, a 40 éves B. Zoltánt európai elfogatóparancs alapján az olasz hatóságok vették őrizetbe. A férfit április 14-én éjszaka hozták Budapestre, a BRFK nyomozói a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren várták, majd őt is őrizetbe vették.  • Tippek
  • Hírek