Ezúttal a 3-as villamoson razziáztak a rendőrök és BKK munkatársai

2021.04.17. 09:50

A BRFK és a BKK munkatársai a budapesti autóbuszok után, április 15-én a 3-as villamoson és annak útvonalán tartottak közös ellenőrzéseket – tájékoztat róla a Budapesti Közlekedési Központ és rendőrségi portál is közleményében. 

Az Index beszámolt már egy hasonló közös akcióról, akkor néhány fővárosi buszjáraton járőröztek közösen a hatóság és központ emberei. 

Kapcsolódó

A 9-es nemcsak utasokat, de bűneseteket is szállít

Nem lenne rossz, ha állandó lenne a jelenlétük.

Az együttműködő szervezetek tudatják, hogy az újabb közös akció nem csupán egyszeri, alkalmi jellegű, a jövőben is lehet ehhez hasonló ellenőrzésekre számítani a főváros különböző pontjain, különösen a problémásabb, forgalmasabb közlekedési vonalakon.

Arról is informál a BKK és BRFK, hogy az akció célja, hogy a lakossági jelzések alapján az utasok biztonságérzetét növeljék. Legutóbb a 3-as villamost, valamint a megállók környékét ellenőrizték 2021. április 15-én reggel fél héttől este nyolc óráig.

A közös művelet létjogosultságát a számok is igazolják, hiszen összesen ötvennyolc emberrel szemben intézkedtek, akik közül egyet kábítószer birtoklása miatt elfogtak és előállítottak.

Egy embernek orvosi ellátásra volt szüksége, hozzá mentőt hívtak. Szeszesital közterületen történő fogyasztása miatt egy, míg maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt négy embert jelentettek fel, hét emberrel szemben pedig helyszíni bírságot szabtak ki 

A BKK hangsúlyozza, hogy egyik intézkedésre sem a villamoson, hanem kivétel nélkül a megállókban és azok környékén volt szükség.