Oltóorvos életét mentettek meg a rendőrök Dunaújvárosban

2021.04.17. 07:41

Az elmúlt napokban nem unatkoztak a dunaújvárosi rendőrök, hiszen április 15-én egy orvosigazgató életét mentették meg az egyenruhások, míg másnap akciófilmekben látott események helyszíne volt a Fejér megyei település.

A Szent Pantaleon Kórház egyik főorvosa április 15-én reggel nem ért be a munkahelyére, és ezt nem jelezte a kollégáinak. A kórházparancsnok rosszat sejtett, ezért a főorvos keresésére indult, és a rendőrökkel együtt szerencsére még időben megtalálta az életveszélyes állapotba került férfit – olvasható a police.hu oldalán.

A kórházparancsnok a rendőrökkel együtt a főorvos dunaújvárosi lakásához ment, ahol senki nem nyitott ajtót. A helyszínen arra jutottak az egyenruhások, hogy a főorvos otthon van, és feltehetően segítségre szorul. Más lehetőség nem volt, így feltörték az ingatlan ajtaját, és a lakásba bejutva megtalálták a rosszullét miatt életveszélyes állapotban lévő férfit. 

Az elsősegélynyújtást a házban élő mentőápoló segítségével kezdték meg, majd a helyszínre érkezett mentők további ellátásra kórházba szállították a főorvost.