Tiborcz István kastélyszállójában 1,3 millió forintért is árulnak pezsgőt

2021.04.18. 15:47

Aki akar, 1 millió 349 ezer forintért is ihat pezsgőt az Orbán Viktor miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak az érdekeltségébe tartozó turai kastélyszállóban, de akár 600-800 ezer forintért bort is lehet fogyasztani – derül ki a Magyar Hang cikkéből. A Krug, Clos d’Ambonnay nevű pezsgő kiskereskedelmi ára egyébként 750 ezer forint.

Az itallapon ennél azért „jóval barátibb” árak vannak, de még az átlag ember pénztárcájához képest így is horror árakon árulják az italokat. Alkoholos sört kétezer forint körüli összegért lehet inni, a majdnem három deciliteres rózsalimonádét 2590 forintért árulják. A Napoleon konyakból négy cent tizenötezer, míg ugyanez az adag az 1989-es skót whiskeyből 50 ezer. Ha valaki beugranak egy laza cappucinóra, 1300 forintért elkortyolgathatja el.

A Magyar Hang számításai szerint a kastélyszállóban nagyjából 60-70 százalékos haszonkulccsal dolgozhatnak. 

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a napokban amúgy meglátogatta miniszterelnök veje nevéhez köthető kastélyszállót. A politikus azt tapasztalta, hogy a hotel a koronavírus-járvány ellenére is gond nélkül üzemel: luxusautók álltak a parkolóban. Egy nőt épp a szeme előtt engedtek be, akinek a nevét Hadházy Ákos szerint a vendéglistáról olvasta fel a portás.

A politikus ezután bejelentést tett rendőrségen, mert szerinte Tiborczék megsértik a járványügyi szabályokat. A rendőrök ki is mentek a helyszínre, de ott, a beszerzett bizonyítékok alapján semmilyen szabálytalanságot nem tártak fel, illetve közlésük szerint a szálláshely nem folytatott illegális tevékenységet sem.

A cég azt közölte, hogy csak üzleti céllal érkező vendégeket fogad, és csak az újranyitásra készítik fel a szállodát, valamint tréningezik a munkatársakat.