Egyéves gyermekét is magával vitte a pár a drogvásárlásra

2021.04.18. 10:55

Egy drogdílert és vevőit is elkapták a rendőrök Budapesten, a XX. kerületben, a nyomozók megdöbbenésére a vásárlók autójában a pár egy éves gyermeke is ott tartózkodott – olvasható a rendőrség honlapján.

2021. április 15-én a rendőrök szeme előtt ütötte nyélbe az üzletet marihuána eladója és a vevői Budapesten, a XX. kerületi Torontál utcában. A nyomozók gyorsan akcióba léptek és meglepték az üzletfeleket. A drogkereskedő először tolatni kezdett, majd kövér gázt adva elszáguldott, a vevője a mozgó kocsiból ugrott ki. Mire a harmincegy éves dunaharaszti férfi feltápászkodott a rendőrök megbilincselték. Őt és

autójában várakozó huszonkilenc éves élettársát is előállították, miközben gondoskodtak a járműben tartózkodó alig több, mint egy éves kisfiúról.

A drogfogyasztó apánál, majd lakásukon több tasakba porciózott kábítószert, digitális mérleget és dohányőrlőket foglaltak le, a pár mindkét tagjának drogtesztje pozitív lett. 

A helyszínről meglépő kábítószer-kereskedő sem örülhetett sokáig, a pár kihallgatásakor már ő is bilincsben nézte végig, amint a rendőrök átkutatták fővárosi lakását. L. Norbertnél tizenkét adagot találtak egy zokniba rejtve, lakásán további 228 gramm zöld növényi törmeléket, amiről a szakértő megállapította, hogy drog, valamint azzal szennyezett edények is előkerültek.

A gyanú szerint a pár hosszú hónapok óta volt ügyfele a dílernek, az eltelt idő alatt közel 1,3 millió forintot költöttek drogra, mindketten fogyasztónak mondják magukat, ráadásul a férfi ismerőseinek is tovább szokott passzolni készletéből.

A kábítószert áruló L. Norbert panaszt tett a gyanúsítás ellen, a vallomástételt megtagadta. Az őrizetbe vett férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, egyben kezdeményezték letartóztatását.