Pongrác
11 °C
27 °C

Gumilövedékes fegyverrel támadtak rá egy családra Jászapátiban

2021.04.18. 14:00

Lövöldözés volt Jászapátiban 2021. április 17-én, melyben egy családra támadtak rá – tájékoztat róla a police.hu.

Egy jászapáti lakos tett bejelentést a rendőrségen, aki elmondta, hogy 2021. április 17-én, a késő délutáni órákban egy személygépkocsi állt meg a házuk előtt, amelyből férfiak szálltak ki, és szidalmazni kezdték őt és a családját. Ezt követően a konfliktus tovább folytatódott, és

a balhét kezdeményezők bementek a lakóház udvarára, majd a telefonáló férfit és a lányát egy gumilövedékes pisztollyal lábon lőtték, ezután leléptek a helyszínről.

A sérült férfi mentőt hívott, akit a lányával együtt kórházba szállítottak, az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyű sérüléseket szenvedtek.

A rendőrök a helyszínre mentek, és sikerült gyorsan elkapniuk a négy támadót, akit a Jászapáti Rendőrőrsön előállítottak, majd 

házkutatást végeztek náluk, melynek során megtalálták a forgótáras gumilövedékes gáz-riasztópisztolyt és a hozzá tartozó lövedékeket is.

A Jászberényi Rendőrkapitányság csoportosan, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntett, valamint könnyű testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.