Adománnyal támogatja egy ellenzéki politikus Áder János alapítványát

2021.04.18. 12:01

Ötszázezer forint adománnyal támogatja a járvány miatt árván maradt gyermekek megsegítésére létrehozott alapítványt Őrsi Gergely II. kerületi MSZP-s polgármester és Varga Előd alpolgármester.

Ezt a kerületi vezető a Facebookon jelentette be.

A koronavírus-járvány leküzdése, majd a járvány következményeinek kezelése pártpolitikán felül álló ügy. A koronavírus áldozatai nem ellenzékiek vagy kormánypártiak, hanem embertársaink, szomszédaink. Az árván maradt gyermek segítése mindannyiunk feladata

– fogalmazott Őrsi Gergely.

Az alapítványt egyébként Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita alapította. Ezt vasárnap jelentették be a Kossuth rádióban. A Regőczi István Alapítvány célja, hogy azokon a gyermekeken segítsenek, akik a koronavírus miatt elvesztették a szüleiket. Áder János hetek óta gondolkodott azon, hogyan tudna a nehéz helyzetbe kerülőkön segíteni. 

A köztársasági elnök amúgy a saját megtakarításából, ötmillió forintból alapította meg az alapítványt, amely még nincs bejegyezve, csak jövő héten intézik a jogi hátterét, így adományokat egyelőre nem fogadhatnak. Ugyanakkor bíznak benne, hogy később széles körből érkeznek majd támogatások.