Ismét kinyit és programokat szervez a Füvészkert a Föld napja alkalmából

2021.04.19. 20:21

Szabadtéri és online programokat szerveznek a Föld napja alkalmából a jövő hétvégén az ELTE Füvészkertben. 

Az információkat tartalmazó szabadtéri állomásokat egyénileg és önállóan keresik fel a résztvevők. Személyes érintkezésre, csoportosulásra nem kerül sor a játékok jellegéből adódóan – hangsúlyozzák a szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményben. Emellett arra kérték a résztvevőket, hogy amennyiben egy-egy állomásra egyszerre érkeznének más játékosokkal, tartsák be a hatályban lévő járványügyi intézkedéseket.

A programra regisztrálni a www.fuveszkert.org oldalon lehet, és a feladatsort is online kell beküldeni április 23. és 25. között bármikor. A Füvészkert mindhárom napon 9-től 17 óráig lehet felkeresni. A játékokhoz okostelefonra és internetelérésre van szükség.

Az előre regisztrált egyéni látogatók, családok április 23-án 9 órakor kapják meg azt a linket, amely a feladatokat és az állomások helyszíneit tartalmazza. A később regisztrálók a regisztráció időpontjában kapják meg a feladatsort. A névre szóló digitális okleveleket a következő héten, a feladatlapok ellenőrzése után küldik ki a nyerteseknek.

A közleményben arra is kitértek, hogy közösségi adománygyűjtést indítottak a Füvészkert jubileumi programsorozatának megszervezéséhez az adjukossze.hu oldalon. Az ELTE Füvészkert 2021-ben ünnepli alapításának 250. évfordulóját, amelyet egy programsorozattal terveznek megünnepelni.

A látogatók számára a kert csaknem egy évig zárva volt, rendezvényeik elmaradtak, így bevételeik sem voltak, ezért indították az adománygyűjtést.   • Hírek
  • Bankszámla