Szeptemberben visszakapjuk a Nyugati pályaudvart

2021.04.19. 13:18

A Nyugati pályaudvar vágánycsarnokát fedő új tetőszerkezet befejezését követően hamarosan a pénztárcsarnok épületének külső állványozásával is elkészülnek a szakemberek, valamint megkezdődik a gyorsétterem feletti tető felújítása is – derül ki a MÁV közleményéből.

Az elmúlt időszakban több látványos előrelépés történt a Nyugati pályaudvar vágánycsarnokának felújításán. Befejeződtek a vágányok felőli tornyok restaurátori munkálatai, továbbá megújultak a nyílászárók. A vágánycsarnokban jelenleg vakolatjavítás és homlokzatfestés zajlik, felújítják a nyílászárókat. A Teréz körúti üvegfalnál és az Eiffel tér homlokzatánál található órák is megújulnak.

Április 17-étől, a tetőszerkezet felújításának munkálatai idejére, a Teréz körútra nyíló gyorsétterem átmenetileg nem működik. A munkálatok nyár végére befejeződnek, a felújított vágánycsarnokot várhatóan tanévkezdésre vehetik újra birtokba az utasok.

Ezeken a munkálatokon kívül a MÁV kormányzati és uniós források segítségével további utasforgalmi fejlesztéseket és akadálymentesítési beavatkozásokat végez. A teljes aszfaltozott járófelületet lecserélik, és modern digitális utastájékoztatás épül ki. A pályaudvar aluljárójában a világítási rendszer felújításával, a beázási problémák megszüntetésével, majd az álmennyezet újjáépítésével megújulnak a keresztalagút utasforgalmi terei, növelve az utaskomfortot.

Az akadálymentes közlekedés biztosítása érdekében a pályaudvar gyalogos-aluljáróját és a váci vágányokkal szembeni üveges várórészt, az úgynevezett hidegvárót összekötő és jelenleg nem működő liftet is kicserélik. A pályaudvar Teréz körút felőli akadálymentes megközelítésére új rámpa épül. A vágánycsarnokban a látássérültek számára vezetősáv készül, amelynek a megtervezésében a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége nyújtott segítséget.   • Hírek
  • Megtakarítás