Bonifác
10 °C
16 °C

Szorul a hurok, áttörés jöhet VV Fanni ügyében

BBF7682
2021.04.19. 07:18

Négy éve gyűrűzik Novozánszki Fanni eltűnésének ügye, az utóbbi hónapokban azonban felgyorsulni látszanak az események. A nyomozásba már az amerikai titkosszolgálat és az FBI is beszállt, műhold segítségével mérték be azt a területet, ahol a vádlott, B. László feltehetőleg a Dunába dobta az egykori villalakó holttestét. Egy Szalkszentmárton közelében lévő elhagyatott kompkikötőnél keresik a maradványokat, a napokban pedig újabb, a család ügyvédje szerint használható információk futottak be.

Egy férfi, aki állítása szerint jól ismeri a szóban forgó területet, levelében azt írja, hogy egy mesterséges öbölben kellene folytatni a kutatást, tapasztalata szerint ugyanis a sodrás mindent oda visz.

Rengeteg levelet kapok önjelölt magánnyomozóktól, hogy miként történhetett a gyilkosság, illetve hogy hol kellene keresni a holttestet. Az elméletek nagy része nem vehető komolyan, de amit ez az úr állít, akár a megfejtés is lehet. Hosszasan beszélgettem vele, és kiderült számomra, hogy nagyon jól ismeri ezt a területet, gyerekkorától kezdve szinte minden szabadidejét ott töltötte. Meglátása szerint nem kizárt, hogy miután a gyilkos a Dunába dobta a már élettelen lányt, a sodrás a testet az öböl felé vitte, amit a közelben lévő munkagépek kotortak ki. Ő úgy tapasztalta, bármit is dobott a folyóba, minden ott kötött ki. És ami nagyon fontos, nem is úszott onnan tovább, nem került ki újra a nyílt vízre. Ez egy teljesen elfogadható elmélet, ezért kérni fogom a törvényszéket, hogy amennyiben lehetséges, speciális régészbúvárok vizsgálják át ezt a területet

– mondta a Blikknek dr. Lichy József.

A nyomozás alatt eddig szinte centiről centire átvizsgálták a Dunát, valamint a területhez közeli sóbányát búvárokkal és speciális kutyákkal, de nem jutottak előrébb.

Ami a tárgyalássorozatot illeti, a pandémia miatt szinte minden ügy szünetel, de B. László pere kivételt képez ezalól. Ma is lesz egy tárgyalás, illetve tervben van, hogy az egyik, ítélethozatal előtti utolsó tárgyalást azon a helyszínen tartják majd, ahol a vádlott a vízbe dobhatta Novoszánki Fanni testét.