Ezt válaszolta Jakab Péternek az Európai Bizottság elnöke

2021.04.20. 15:25

Jakab Péter a közelmúltban levelet írt Ursula von der Leyennek, ebben azt javasolta, hogy „az Európai Unió ne a tolvaj magyar kormánynak adjon újabb, ezúttal 40 millió eurós segélycsomagot a válság kezelésére”, hanem ezt a forrást közvetlenül juttassák el a magyar dolgozókhoz.

Arról az összegről van szó, amelyet Magyarország az EU Szolidaritási Alapjából kaphat a koronavírus-járvány elleni sürgősségi intézkedésekre.

Az Európai Bizottság vezetője válaszolt a Jobbik elnökének, és leszögezte, hogy tisztában van a magyarországi súlyos egészségügyi helyzettel. Levele végén hozzátette, hogy a Bizottság

többször is aggodalmának adott hangot a jogállamiság magyarországi tiszteletben tartásával kapcsolatban.

Itt említve az igazságszolgáltatás és a média függetlenségét, a közbeszerzési verseny javításának szükségességét és a korrupcióellenes keretrendszert.

Ezután arról biztosította a Jobbik miniszterelnök-jelöltjét, hogy továbbra is minden rendelkezésre álló eszközt felhasználnak az uniós költségvetés hatékony védelme érdekében.

Jakab Péter Facebook-posztjában megköszönte a levelet, azzal a kiegészítéssel, hogy

a magyar viszonyokat azonban jobban ismerem. Ennek a pénznek – ha nem a bajba jutott melósok, hanem Orbán zsebébe kerül – híre hamva sem lesz.