Az Andrássy úton terjeszkedik Mészáros Lőrinc cége

2021.04.21. 17:11

220 négyzetméternyi ingatlanhoz jutott hozzá az Andrássy út 57-ben az a vagyonkezelő cég, amely a Mészáros Lőrinchez köthető Konzum PE magántőkealap tulajdonában áll – írja a hvg.hu. Innen nem messze van egy villa is, illetve a szomszédban működik a milliárdos vállalkozó tőzsdei cége is, az Opus Global Nyrt.

Az Andrássy út 57-ben korábban egy kávézó működött, amely bezárt. Idén januárban jutott hozzá az ingatlanhoz három másik társaságában a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó vagyonkezelő cég, a Konzum B32 Kft.

A lap úgy tudja, hogy egészen pontosan egy 67 és egy 55 négyzetméteres raktárról, egy 70 négyzetméteres üzlethelyiségről és egy 28 négyzetméteres lakásról van szó, amelyek 105 millió forintért keltek el egy árverésen tavaly.

Mindezek mellett a szomszédban, az Andrássy út 59-ben működik az Opus Global, amely Mészáros Lőrinc tőzsdei érdekeltsége, az Andrássy út 105-ben pedig egy villa is hozzá köthető, amely a Népszava korábbi információi szerint az A105 Realty Project Kft. birtokában van, ennek egyik tulajdonosa a Konzum PE magántőkealap.