Karácsony Gergely: Ki látott már 500 milliárdos ékszert?

2021.04.21. 21:55 Módosítva: 2021.04.21. 22:23

„500 milliárd a magyar adófizetők pénzéből tényleg nem semmi. Viszont baromi sok.

Ki látott már 500 milliárdos ékszert?

– firtatja Karácsony Gergely abban a Facebook-posztban, amelyben Palkovics László az ATV-nek adott interjújára reagált.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium vezetője az interjúban arról beszélt, hogy tárgyalni szeretne a kínai Fudan Egyetem és a Diákváros kérdéséről a főpolgármesterrel és Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármesterrel, és olyan ajánlatot tesz nekik, „ami pestiesen szólva, nem lesz semmi”, ajánlata egy olyan beruházás, amellyel Budapestnek és a IX. kerületnek is egy „ékszerdoboza” lesz.

Palkovics szerint a Fudan-beruházás öt év alatt meg fog térülni, a tiltakozás pedig információhiányból fakad, amit „fehér asztal mellett” orvosolni lehet.

Karácsony erre azt írta, nagy híve a tárgyalásoknak,

de engem a csecsebecséknél jobban érdekel több mint tízezer magyar fiatal megfizethető lakhatása, amit a kínai egyetem nem, csakis a Budapesti Diákváros biztosít. Ezért aztán a Budapesti Diákváros egyetlen négyzetméterét sem adjuk semmiféle ékszerdobozért cserébe

 – szögezte le.

Palkovics miniszter tárgyalni akar a fővárossal és a ferencvárosi polgármesterrel a kínai egyetem Budapestre...

Publiée par Karácsony Gergely sur Mercredi 21 avril 2021

Hozzátette, amennyiben a kormány a korábban kötött megállapodás felrúgásáról akar tárgyalni, annak fontos előfeltétele, hogy hozzák nyilvánosságra, „mi is van abban az ékszerdobozban.”

Ezt kértem már napokkal ezelőtt. Fejezze be a titkolózást a kormány, hozzák nyilvánosságra a kínai egyetemmel kapcsolatos összes eddigi kormánydöntést, megkötött, vagy előkészített szerződéseket. Az lenne csak a „nem semmi”

 – zárta sorait a politikus.