A Mi kis falunkban Stoki kollégái bírságolják a szabálytalan sorozatturistákat

2021.04.21. 08:25

Pilisszentlélek öt évvel ezelőtt vált országosan ismertté. Ekkor tűzte műsorra az egyik országos kereskedelmi tévécsatorna a Mi kis falunk című sorozatot. A műsor olyan népszerű lett, hogy azóta is minden évben egy újabb évadra való epizódot forgatnak a faluban.

A sorozat népszerűvé válása óta rendszeresen özönlenek a kis településre a turisták. Az egyre nagyobb autóforgalom komoly közlekedési fennakadást is okoz, mivel a zsákfalu útszakaszainak várakozás céljára történő igénybevétele korlátozott.

Olyan szintet ért el az utak túlterheltsége, hogy szigorított a helyi rendőrség. A település „megállni tilos” és „behajtani tilos” jelzőtáblákkal ellátott útszakaszain, valamint a buszforduló teljes területén történő szabálytalan megállást ellenőrzik a rendőrök a közterület-felügyelettel közösen. Ha szabálysértést észlelnek, a parkoló autósokat most már figyelmeztetés helyett meg is bírságolják.

Az Esztergomhoz közeli faluban a hatóságok emellett a sorozatzarándok-turisták maszkviselését is fokozatosan ellenőrzik – számol be a Budapest Környéke.  • Tippek
  • Árfolyam