A Tungsram gyáraiban is oltópontok lehetnek

2021.04.22. 14:47

Mind az öt gyárát felajánlotta oltópontnak a magyarországi székhelyű Tungsram Group. A cég az Indexhez eljuttatott közleményében azt írta: a helyi kormányhivataloknak megüzenték, hogy a saját dolgozóik egészségének megőrzése érdekében szívesen alakítanának ki oltópontot a gyáraikban. 

A megvalósulás lehetőségeiről még csak most kezdődik az egyeztetés, ám a feltételek között szerepel, hogy csak az országos rendszerben regisztrált Tungsram-munkatársakat lehet beoltani a telephelyen, és az oltó orvos végezheti a szükséges adminisztrációt.

A Hajdú-Bihar megyei kormányhivatal már reagált is a megkeresésükre és engedélyezték, hogy oltópontot alakítsanak ki a gyárban. „Nagyon örülünk a pozitív elbírálásnak, hogy a magunk eszközeivel mi is hozzájárulhatnánk azon erőfeszítésekhez, amelyet az egészségügy és a kormányzat tesz a COVID-19 visszaszorításáért és az oltakozási kedv növeléséért” – írták. 

A 3600 főt foglalkoztató Tungsram öt gyárat üzemeltet Magyarországon: Budapesten Hajdúböszörményben, Kisvárdán, Nagykanizsán és Zalaegerszegen vannak létesítményeik.