Müller Cecília csak késve válaszolt, közben lejárt a fontos határidő

2021.04.22. 11:13

Korábban levélben kért hivatalos állásfoglalást az országos tiszti főorvostól a Magyarországi Edzőtermek Országos Szövetsége (MEDZOSZ) arról, hogy április 7-től mehetnek-e olyan személyik is konditerembe, akiknek nincs hivatalos versenyengedélyük. Müller Cecília válaszolt, de közben lejárt egy határidő.

Müller Cecília megerősítette, hogy természetesen április 7-től is csak azok használhatják az edzőtermeket, akiknek van hivatalos papírjuk arról, hogy sportolók. A bökkenő az, hogy Müller Cecília csak április 19. után küldte meg a válaszát, jogszabály pedig eddig volt érvényes. 

Így a MEDZOSZ újabb levelet írt Nemzeti Népegészségügyi Központnak (NNK) azzal kapcsolatban, hogy a rendelet április 19. után is érvényes marad-e, azaz meghosszabbítják-e azt. A MEDZOSZ azt írja honlapján, hogy a konditermek bevétele szempontjából ez egy fontos kérdés. Hivatalos választ egyelőre ezzel kapcsolatban nem kaptak. És amúgy a kormány sem közölt erről még érdemit.

A konditermeket a tavaly novemberi szigorítási hullámban zárták be. Azóta csak sportolók, vagy versenyengedéllyel rendelkezők használhatják a termeket. Februárban írtunk arról, hogy sokan megtalálták a kiskaput. Azok az elhivatott amatőr sportolók, akik tartottak tőle, hogy elvesztik formájukat, csatlakoztak egy sportszövetséghez, amelynek tagjaként igénybe tudják venni a konditermek szolgáltatásait.