Egy 35 éves nő volt a koronavírus legfiatalabb áldozata

D ATI20210402051
2021.04.22. 11:43

Az elmúlt huszonnégy órában két harmincas is meghalt koronavírusban. A kormányzati tájékoztató oldal adatainak tanúsága szerint a legfiatalabb áldozat egy 35 éves nő volt, akinek az alapbetegségei elhízás és magas vérnyomás volt. 

Meghalt még egy 36 éves férfi, akinek pajzsmirigy-alulműködése volt. Életét vesztette egy 36 éves nő is, akinek nem volt ismert alapbetegsége. Bár lassan, de javulnak a járványadatok, csökkent ugyanis a kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépen lévők száma, viszont még így is sokan, 214-en haltak meg egy nap alatt. 

A Wordometer, a koronavírus világ összesített statisztikáit nyilvántartó honlap adatai szerint Magyarország, a 33 683-as lakosú Gibraltárt leszámítva, világelső a lakosságarányosan a koronavírusos halálesetek számában. Egyébként eddig Csehország volt az élen, Magyarország csütörtökön vette át a pozíciót.

(Borítókép: Lélegeztetett betegeket ápolnak a fehérgyarmati kórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 2-án. Fotó: Balázs Attila / MTI)