Jusztina
10 °C
27 °C

Berki Krisztián a nyaralása után betegsége miatt nem ment el a bíróságra

2021.04.22. 12:52

Az előkészítő ülés azért marad el, mert az ügy egyik érintettje egészségügyi okra hivatkozva előzetesen kimentette távolmaradását – ezt a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya közölte a Telex megkeresésére. Az érintett személy a büntetőügy vádlottja, Berki Krisztián, aki az elmúlt napokat a Maldív-szigeteken töltötte feleségével. A lap szerint Berki Krisztián koronavírus-gyorstesztje lett pozitív.

Tegnap az Index a hvg.hu nyomán arról számolt be, hogy nem az előre meghirdetett időpontban tartják meg a Berki Krisztián büntetőfékezése miatt indított eljárás előkészítő ülését a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságon. 

Berki Krisztián még 2018-ban Óbudán egy menetrend szerinti buszt akart megelőzni, ezért számos közlekedési szabályt megszegett, majd amikor az utasokat szállító jármű elé hajtott, a fékbe taposott, azaz büntetőfékezett. 

Berki Krisztián szerint ő nem követett el semmilyen szabályszegést, sőt, lényegében ő és utasa áldozatok voltak, és derült égből villámcsapásként érte őket az ütközés

Párkányban voltunk reggelizni, majd hazafelé tartottunk a szokásos útvonalon. Megelőztünk egy helyi buszt, majd a 40-es táblánál lassítva, miközben néztük a körülöttünk zajló építkezéseket, a helyi járat belénk csapódott. Örülök, hogy a kislányom, Natika már nem volt velünk, illetve hogy Mazsi nem ijedt meg. Az autóért nem aggódom, hiszen az pótolható.

– emlékezett vissza az esetre Berki Krisztián az RC Newsnak.