Ferenc
10 °C
29 °C

Kiszivárogtak az államtitkár szavai: A magyar egészségügy nem élné túl a negyedik hullámot

2021.04.22. 15:06 Módosítva: 2021.04.22. 15:06

A magyar egészségügy nem élné túl, ha berobbanna a járvány negyedik hulláma – mondta a kulturális államtitkár, Fekete Péter csütörtökön a kulturális szféra képviselőinek a hvg.hu információi szerint. Hozzátette, a kultúrában dolgozókat komoly felelősség terheli, és megfontoltan kell kezelniük a nyitást, ugyanis az vissza is üthet.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy szerinte a megfelelő átoltottsági szint elérése után a munkát, amit eddig az egészségügyi és rendvédelmi dolgozók végeztek,

a kulturális szféra fogja átvenni,

ugyanis, az emberek lelki egyensúlyának helyrebillentése azok dolga lesz, akik ebben a szegmensben dolgoznak. Hangsúlyozta, hogy visszafogottságot vár el, és szerinte nem a bulikat, hanem a lélek megszólítását kell most előtérbe helyezni. Beszélt arról is, hogy a következő javaslata az lesz, hogy 

4 millió beoltott után újraindulhassanak a zárt térben tartott kulturális rendezvények is azok számára, akiknek van védettségi igazolásuk.

Megjegyezte azonban, hogy nincs szó arról, hogy a nyitás kötelező lenne mindenki számára azonnal, és azt meg kell, hogy előzze a megfelelő felkészülés.