Tűzből mentette ki testvéreit egy tizenkilenc éves fiú Kistelken

2021.04.22. 06:00

Megmentette testvérei életét egy tizenkilenc éves fiú, miután kistelki házukban tűz ütött ki, és a fiatalember segített a családtagoknak, hogy elhagyják a veszélyessé vált épületrészt – adta hírül az RTL Klub Híradó

Hajnalban csaptak fel a lángok a Csongrád-Csanád megyei településen lévő ház emeletén, az ingatlanban tízen laknak, az édesanyja és az édesapa nemcsak saját gyermekeit neveli itt, hanem nevelőszülők is. 

Az édesanya, Csankiné Pigniczki Erzsébet elmondta, hogy a ház hálószobájában keletkezett a tűz, a tizenkilenc éves fia riadt fel először a történtekre. Olyan sűrű és nagy volt a füst, hogy semmit sem lehetett látni, és mire ő megpróbált volna felmenni az emeletre, a nagyfia már mindenkit kimentett a felső szintről. Előbb felébresztett mindenkit, majd leirányította őket a biztonságos földszintre, a kilencéves öccse annyira megrémült, hogy nem tudott egyedül lejönni az emeletről, bátyja menekítette ki. 

A fiatalember nemcsak bátor, de szerény is, mert nem akart kamera elé állni, ám azt elmondta, hogy elvégezte az önkéntes tűzoltótanfolyamot, és szerinte ezért is tudta, hogy mit és hogyan kell csinálni ilyen helyzetben.