Már Borsodban az oltóbuszok

2021.04.22. 17:24 Módosítva: 2021.04.22. 17:24

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is elkezdték a lakosság immunizálását a Honvédelmi Minisztérium oltóbuszával, az első adag vakcinákkal a taktabáji lakosokat oltották be – közölte a megyei kormányhivatal az MTI-vel.

A közlemény szerint a megyében két oltóbusz egy hét alatt tizenegy települést keres fel.

Kapcsolódó

Négy oltóbuszon is oltanak Tolna megyében

Két nap alatt összesen 1800 embert oltanak be itt.

A cél az, hogy a kistelepüléseken élőkhöz is a lehető legközelebb vigyék az oltásokat. A kisebb településeken, falvakban és községekben számos idős ember él, illetve esetenként nehezen érhetők el a kórházi oltópontok, ezért az itt élő oltásra regisztráltak számára nagy segítséget jelent, ha a lakóhelyükhöz közel, a településen belül megkaphatják az oltást.

Az érintett településekről az oltásra regisztráltak előre egyeztetett időpontban, pontos beosztás szerint vehetik fel az oltást. Egy buszon tíz ember dolgozik, köztük orvosok, mentőtisztek, szakasszisztensek, adminisztrátorok. Egy oltóbusszal egy nap 180 embert képesek beoltani, ez a kapacitás a kisebb települések esetén jelentősen gyorsítja az oltások beadását. A honvédségi járműveken a megyében a Pfizer-vakcinával oltanak.  • Hírek
  • Megtakarítás