Több mint száz kilométer határszakaszt ellenőriztek a rendőrök és a NAV munkatársai

2021.04.22. 14:07

Nagyszabású ellenőrzési akciót hajtottak végre a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2021. április 14-én, az akcióban száznegyvenkét kilométer hosszú határszakaszon és a hozzá tartozó területen razziáztak a hatóságok – tájékoztat police.hu.

A rendőrségi híradás beszámol róla, hogy az összehangolt bűnügyi és rendészeti ellenőrzés kiterjedt a Nyírbátori Határrendészeti Kirendeltség, a Csengeri Határrendészeti Kirendeltség, a Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség, a Nyírbátori Rendőrkapitányság, a Mátészalkai Rendőrkapitányság és a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság illetékességi területeire.

Az összehangolt tevékenység mintegy száznegyvenkét kilométer hosszú határszakaszra, valamint az onnan az ország mélységébe vezető útvonalak ellenőrzésére terjedt ki. 

A megmozdulás célja az illegális határátlépésekhez, illetve az embercsempészéshez köthető jogellenes cselekmények megelőzése volt.

A rendőrök ellenőrizték a határterületen az illegális migránsok megbújására alkalmas helyeket, a közösségi közlekedés szempontjából frekventált területeket, valamint a mélységbe közlekedő járműveket.

Az akcióban hetvenhárom személyt ellenőriztek, és különböző szabálysértések elkövetése miatt öt embert figyelmeztettek, míg tíz személynél helyszíni bírságot szabtak ki.

A nagyszabású megmozdulásban a felsorolt rendőri szerveken kívül a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóságának egységei is részt vettek, az összesen harmincnégy fővel végzett feladatokat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Migrációs Ügyek Osztálya koordinálta.