Verekedéssel és állcsonttöréssel ért véget a ballagási buli

2021.04.22. 12:42

Egy családi összejövetelen egy testvérpár némi szóváltást követően nekiesett és helybenhagyta az egyik vendéget, a két férfi ellen vádat emelt a Szikszói Járási Ügyészség – derül ki a Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Főügyészség sajtóközleményéből.

Az ügyészség kifejti, hogy a két testvér 2020. június 15-én délután, egy alsóvadászi családi házban ballagási ünnepségen vett részt, ahol már 

reggeltől jelen volt a későbbiekben megvert férfi is, aki egész nap italozott, így estére erőteljes ittas állapotba került és emiatt nem igazán viselkedett az általános elvárásoknak megfelelően.

A zavarkeltő viselkedését megelégelve a testvérpár egyik tagja a ház előtti útszakaszon, a mellkasánál és a vállánál lökdösni kezdte a részeg férfit, majd kisebb erővel, ököllel megütötte a szeme tájékán, aki ettől a földre esett.

Azonban az erősen 

ittas férfi a földről felállva sem hagyta abba kötekedést és jobb kezét felemelve, inzultálni kezdte a testvérpár másik tagját is, aki erre ököllel közepes erővel állon ütötte, amitől az illuminált állapotú férfi ismét a földre került.

Az ütéstől nyolc napon túl gyógyuló állcsonttörést szenvedett a részeg férfi, aki könnyű testi sértés miatt magánindítványt nem terjesztett elő.

A járási ügyészség a büntetlen előéletű vádlottak egyikét súlyos testi sértés bűntettével, míg másikukat garázdaság vétségével vádolja és velük szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban, közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a Szikszói Járásbíróságnak.