2024. június 18. 18:00
Törökország
Georgia
BVB Stadion Dortmund I. forduló
2024. június 18. 21:00
Portugália
Csehország

Gyurcsány Ferenc: Mi ilyen vicces, miniszterelnök úr?

2021.04.23. 14:20

Kacarászva, jókedvűen adott ma reggel rádióinterjút Orbán Viktor – fogalmaz legújabb Facebook-bejegyzésében Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke feltett néhány költői kérdést is, ezek az alábbiak:

Mi ilyen vicces, miniszterelnök úr? Hogy nálunk halnak meg lakosságarányosan a legtöbben az egész világon? Hogy ma reggelre 207-en elhunytak koronavírusban? Hogy több ezren elvesztették a munkájukat a vírus miatt?

Tovább is van még: „Jól szórakozik? Képes 26 ezer elhunyt magyar után másnap reggel röhögcsélve arról beszélni, hogy magára is vár egy korsó sör a teraszán?!”.

Majd hozzáfűzte, kormányváltás után egész más fog várni rá. „Készüljön. Ott nem lesz olyan világos, mint a teraszán” – írta Gyurcsány Ferenc a miniszterelnök reggeli rádióinterjújára reagálva. 

Jakab Pétert sem hagyta annyira hidegen a nyitásról szóló reggeli miniszterelnöki interjú. Ő arról írt, hogy végighallgatta, ahogy Orbán Viktor elmondta, hogy az ország nyit, és szerinte a halálozások arányában sem áll olyan jól az ország, ahogy a miniszerelnök mondta. Megjegyezte, hogy ezek ellenére a miniszterelnök szavai szerint a veszélyhelyzet marad, és az ellenzék tehet mindenről.

„Aztán a végén bemondta a köpcös, hogy ő egyébként az utcai harcosok világából érkezett” – fogalmazott, majd felnevetett, és hozzátette, ezen a ponton jött rá, hogy nincs értelme reagálni.

„Ez az ember egy vicc. És bár nevettem, rögtön el is komorodtam. Mert valójában nem vicc, hanem tragédia, hogy ő vezeti az országot” – vonta le a következtetését Jakab Péter, a Jobbik elnöke.