Megnyílt az online időpontfoglaló, egyelőre csak kínai vakcina elérhető

2021.04.23. 09:56
Péntektől online is tudunk időpontot foglalni, ha oltást akarunk kapni, miután megnyílt az ebből a célból létrehozott időpontfoglaló.

Ennek értelmében mostantól minden még be nem oltott és érvényes regisztrációval rendelkező személy tud interneten időpontot foglalni az oltására.

A kormány koronavírusról tájékoztató oldalán megjelent információk szerint az időpontfoglaló most kifejezetten a jövő heti Sinopharm-vakcinával történő oltásra van kinyitva. A regisztrált bármely, a számára megfelelő kórházi oltópontra tud időpontot foglalni hétfő, kedd és szerdai napokra – hívják fel a figyelmet.

Az időpontfoglaló elérhetősége: www.eeszt.gov.hu.

Mint részletezik, az időpontfoglalót a kórházi oltópontokon történő oltásokra lehet használni. Az időpontfoglalóban jelenleg április 26. (hétfői), 27. (keddi) és 28. (szerdai) napokra lehet oltási időpontokat foglalni a Sinopharm-vakcinával történő oltásokra.

Az időpontfoglalót kizárólag az oltásra regisztráltak tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat ellenőrizték már.

Itt ellenőrizheti, hogy regisztrációja milyen státuszban van: vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio.

Az időpontfoglalóba a tajszám és születési dátum megadásával lehet belépni a regisztráltaknak. Ezt követően kiválaszthatják, hogy melyik napon, hány órakor, melyik településen és ott melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni az oltást.

Mindenki csak egy foglalást tud végezni, és a véglegesített foglalása már nem módosítható. A foglaláskor érdemes arra is gondolni, hogy az egy hónap múlva esedékes második oltást is ugyanazon a kórházi oltóponton fogja megkapni, ahol az elsőt – hangsúlyozzák. A regisztrált az időpontfoglalásról visszaigazoló e-mailt, sőt az oltás előtti nap emlékeztető e-mailt is kap. A foglalás visszaigazolása ki is nyomtatható.

Kérik az embereket, hogy aki a megadott három nap valamelyikén szeretne oltást kapni, az mielőbb foglalja le az időpontot, valamint hogy a lefoglalt időpontban pontosan jelenjen meg. Az oltásra vigye a személyi igazolványát, a tajkártyát, a kitöltött és kinyomtatott hozzájáruló nyilatkozatot, illetve lehetőleg a kinyomtatott foglalás visszaigazolást.

Kitérnek továbbá arra is, hogy ha egy regisztrált már foglalt online időpontot, és a háziorvosuk is hívja őket oltásra, akkor

jelezzék a háziorvosnak, hogy már van időpontjuk kórházi oltópontos oltásra, így a háziorvos másnak tudja felajánlani a vakcinát.

A tájékoztató végén egy részletes kérdés-válasz szekciót tettek közzé.   • Hírek
  • Megtakarítás