Ivett, Frida
6 °C
16 °C

Újra kinyit két nyíregyházi idősotthon

2021.04.23. 22:07

Szigorú járványügyi előírások betartása mellett szombattól fogadhatnak látogatókat a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ idős gondozottjai – közölte a nyírségi megyeszékhely sajtószolgálata pénteken az MTI-vel.

A központ Pacsirta és Rozsnyai utcai, idősek tartós bentlakásos ellátását biztosító telephelyein hetente legfeljebb két alkalommal, külön látogatótérben biztosítanak lehetőséget a látogatók és a gondozottak találkozására, akik a helyiségben közvetlen kontaktus nélkül, üvegen keresztül láthatják és hallhatják egymást.

A legfeljebb harminc perces látogatások alkalmával egy ellátottat egyszerre maximum két – kizárólag egészséges – hozzátartozó látogathat.

A látogatók kötelesek betartani a maszkviselés, a távolságtartás és a kézfertőtlenítés szabályait. A Nemzeti Népegészségügyi Központ tavaly decemberben kiadott ajánlása szerint a szociális ellátást biztosító intézményeknek a járványügyi készültség ideje alatt a kapcsolattartás többféle módját fel kell ajánlaniuk a gondozottjaik és lakóik számára. A telefonos, mobiltelefonos és videótelefonos kapcsolattartási forma mellett az intézmények a gondozottak és a hozzátartozók személyes kapcsolattartására erre a célra kialakított szobát, fűthető sátort, vagy látogató konténert is használhatnak.