Gizella
9 °C
14 °C

Elítélték a késelő szakácsot

2021.04.23. 17:48

Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt jogerősen két év, négy év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt egy vendégre késsel támadó gyorséttermi szakácsot a Fővárosi Törvényszék.

A törvényszék az MTI-nek elküldött közleményében azt írta: 2018. július 16-án este a sértett és társai betértek az étterembe, a szakács azonban nem szolgálta ki őket és emiatt szóváltás alakult ki közöttük. Amikor a társaság kifelé ment az étteremből, a sértett egy fóliatekercset dobott a szakács felé, aki erre a kezében lévő 35 centiméteres pengehosszúságú kés élével a férfi fejére csapott.

A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de fennállt az életveszélyes sérülés kialakulásának veszélye is. Az előkészítő ülésen a vádlott beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Ítéletével a bíróság megszüntette a vádlott próbára bocsátását egy vele szemben kábítószer-birtoklás miatt korábban folyamatban volt ügyben, és halmazati büntetésként a férfit két év, négy év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Mivel az ítélettel szemben nem jelentettek be fellebbezést, az első fokon jogerőssé vált – olvasható a közleményben. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport