Erik, Alexandra
EUR 386,12 Ft
USD 366,48 Ft
11 °C
23 °C

Nincs több titok: ki kell adni a járványadatokat a polgármestereknek

2021.04.23. 08:33

Hosszú ideje próbálják megszerezni a polgármesterek a településekkel kapcsolatos koronavírus-adatokat, például hogy adott településen mennyien kerültek kórházba, vagy hányan haltak meg, de eddig sikertelenül. Ez azonban most véget érhet. 

Amennyiben tehát Gyöngyös Város Önkormányzata a város Covid–19-fertőzött lakóinak a számát igényli a Heves Megyei Kormányhivataltól, akkor azt meg kell kapnia – válaszolta a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) egy helyi férfi kérdésére – írta meg a 444

A cikk szerint a férfi azért fordult a hatósághoz, mert a város vezetése október óta nem kapott naponta frissülő adatokat arról, hány fertőzött van náluk. 

Írnak arról is, hogy egy hasonló bejelentés alapján a hatóság megerősítette, hogy a kormányhivatalok nem továbbítják automatikusan a fertőzöttekkel kapcsolatos adatokat az önkormányzatoknak, mivel az erről szóló jogszabályok, amelyek a tavaly tavaszi veszélyhelyzet alatt ezt biztosították, már nincsenek hatályban. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét