Letolta az útról, egy évre ugrott a jogsija

2021.04.24. 13:06

Egy év után született döntés annak a kamionosnak az ügyében, aki még tavaly a 62-es úton keveredett összetűzésbe egy kisgyermeket is szállító személyautóval – írja a Budapesti Autósok oldal.

A veszélyes manőver elszenvedője a lap egyik olvasója volt, aki még tavaly április 23-án az akkor 11 hónapos kislányával és feleségével utazott. A kamionos először letolta, majd teljesen leszorította az útról. A kislány a menetiránynak háttal utazott, ráadásul az autó hátuljára a Baby on board matrica is fel volt ragasztva, emiatt is haladt lassabban.

Az eset után a székesfehérvári rendőrség eljárást indított a szabálytalanul közlekedő kamionos ellen. A kamionsofőrt azonnal elbocsátotta az őt foglalkoztató cég. 

Egy évvel az incidens után a székesfehérvári járásbíróság 2021. március 10-én tárgyalás mellőzésével meghozta a büntetővégzést.  

A kamionossal szemben közúti veszélyeztetés miatt az alábbi büntetővégzések születtek:

  • Egy év szabadságvesztés (három év próbaidőre felfüggesztve), végrehajtás esetén börtön fokozatban kell végrehajtani, és csak a büntetés 2/3 részének letöltése után lehet feltételesen szabadságra bocsátani.
  • Egy év járművezetéstől eltiltás.