Paszkál
10 °C
15 °C

Vihart hoz a hidegfront, de 20 fok is lehet

2021.04.25. 06:55

Vasárnap felszakadozott felhősáv vonul délkelet felé, így a Dunától keletre számíthatunk több felhőre, a Dunántúlon viszont a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Elsősorban az ország északi, északkeleti harmadán, illetve az Alföldön valószínű többfelé zápor, zivatar, de helyenként másutt is előfordulhat záporos csapadék – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Főként az Észak-Dunántúlon és a főváros tágabb környezetében megerősödik az északnyugati szél. Zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 12 és 20 fok között valószínű északkeleten az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékekkel. Késő estére 3 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Kapcsolódó

Ma még örülhetünk a napos terasznak, de holnap már jön a vihar

Záport, zivatart és erős szelet hoz a vasárnapi hidegfront.

Hétfőn gyengén felhős vagy derült lesz az ég, hajnaltájt a Dunántúl nyugati, délnyugati része fölé vastagabb felhők érkeznek. Számottevő csapadék nem valószínű, esetleg a délnyugati határszélen lehet kisebb csepergés. Eleinte még lengedezni fog az északias szél, ám gyorsan mérséklődik a légmozgás.

A késő esti 3, 12 fokról hajnalra mínusz 4, plusz 4 fok közé csökken a hőmérséklet. Fagyni elsősorban derült, szélcsendes völgyekben, fagyzugokban, nagyobb eséllyel északkeleten fog.