Fülöp, Evelin
EUR 392,59 Ft
USD 367,70 Ft
13 °C
27 °C

Veszélyben a kalauzok, testkamerákat telepít a MÁV

2021.04.25. 18:56

Mintegy ezer testkamerát szerez be a MÁV, mert a tapasztalatok szerint hatékonyak a jegyvizsgálók elleni támadások megelőzésében − közölte a MÁV–Start. Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a testkamerát 2019 szeptemberében vezették be, azóta 169 készüléket telepítettek. Az újabb beszerzés célja, hogy a társaság minden szolgálatban lévő jegyvizsgálónak biztosíthassa a testkamera használatát.

Szombat este Nyíregyházán, a sóstóhegyi vasútállomáson ismét a vasúttársaság munkatársaira támadtak szolgálatteljesítés közben. Egy Záhonyból Nyíregyházára tartó személyvonaton a jegyvizsgáló felszólítása ellenére két férfi nem volt hajlandó jegyet váltani. A szóváltásra a mozdonyvezető is a jegyvizsgáló segítségére sietett, ekkor történt a bántalmazás. A vasúttársaság információi szerint a helyszínre érkező rendőrök előállították a tetteseket.

A készülékek bevezetése óta kevesebb jegyvizsgálót ért támadás, 2020-ban összesen 65 esetben ért támadás jegyvizsgálót szolgálat közben. Az elkövetők 69 százaléka menetjegy nélkül, érvénytelen vagy átruházott jeggyel kívánt utazni, illetve ittas volt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás