Kovács Zoltán: Aki beoltatja magát, élvezheti az élet teljességét

2021.04.26. 16:00

Kovács Zoltán szerint nem jogkorlátozásról van szó, amikor védettségi igazolványhoz köti a kormány a szolgáltatások igénybevételét. Úgy véli, nyárra visszatérhet minden a normális kerékvágásba, ha mindenki beoltatja magát.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a TV2 reggeli műsorában beszélt a teraszok nyitásáról és arról, hol tart most az oltási terv. Kovács Zoltán leszögezte, hogy a következő két hétben ismét nagyon sok embert fognak beoltani. Úgy saccolja, hogy szerdán vagy csütörtökön meglehet a négymillió beoltott. Ekkor lépnek érvénybe az újabb enyhítések. Nyitnak például a mozik, a színházak és a konditermek is. 

Ezeket a szolgáltatásokat azonban csak azok vehetik igénybe, akik beoltatták magukat, és rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Kovács Zoltán ezzel kapcsolatban az egyéni felelősséget hangsúlyozta. 

Itt nem jogkorlátozásról van szó, hanem az egyéni felelősségből kiindulva arról, hogy aki felvette és elfogadta a vakcinát és védetté válik, az elkezdheti élvezni az élet teljességét

– fogalmazott a politikus, hozzátéve, hogy ha mindenki beoltatja magát, akkor nyárra visszatérhetünk a normális életünkhöz. Kitért arra is, hogy az oltási program előrehaladásával valószínűleg újra utazhatnak azok, akiknek van védettségi igazolványa. Nem tartja kizártnak azt sem, hogy új szabályok lépnek majd életbe ezen a területen.