Közpénzből fizette az ellenzéket bíráló hirdetést Kecskemét fideszes polgármestere

2021.04.26. 21:20

Közpénzből finanszírozott hirdetésben bírálta az ellenzéket a Facebookon Kecskemét fideszes polgármestere egy nappal azután, hogy nyilvánosan követelt nyugalmat és az előválasztási kampány felfüggesztésére szólította fel az ellenzéki pártokat. Szemereyné Pataki Klaudia szerint ugyanis a koronavírusjárvány közepette nem szabad, hogy csatatérré változzon Kecskemét – hangzott el az RTL Híradójában.

Néhány napja kecskeméti beruházásról tárgyaltak a Külgazdasági és Külügyminisztériumban a térség országgyűlési képviselője, a város alpolgármestere és polgármestere Szijjártó Péterrel. A beruházásról utóbbi elsőként számolt be Facebook-oldalán. A fideszes Szemereyné Pataki Klaudia posztját azonban az ellenzék bírálatával kezdte. A politikus hecckampánnyal vádolta az ellenzéket, amely szerinte csak akadályozza Kecskemét fejlődését.

kecsup.hu vette észre, hogy Szemeryné Pataki Klaudia bejegyzése valójában egy olyan hirdetés, amelyet az általa vezetett önkormányzat fizetett, vagyis közpénzből került fel a Facebookra. A RTL Klub Híradó hiába kereste a fideszes városvezetőt, nem reagált a csatorna megkeresésére. A Momentum véleménye szerint képmutatás, amit a polgármester és a Fidesz csinál.