Elgázolt egy kerékpárost, majd elhajtott a helyszínről egy férfi Dombóváron

2021.04.26. 16:00

Egy autós ismeretlen okból áttért a menetirány szerinti bal oldalra, és elsodorta egy kerékpározó család egyik tagját, majd segítségnyújtás nélkül lelépett a helyszínről, ám a rendőrök hamarosan elfogták – adta hírül a police.hu.

A rendőrség portálján beszámol arról a sofőrről, aki elütötte Dombóvár egyik utcájában 2021. április 22-én a délutáni órákban egy kerékpározó család egyik tagját.

Az autós egy útkereszteződésben szemből haladt a család irányában, majd ismeretlen okból áttért a menetirány szerinti bal oldalra, és elsodorta a hátul tekerő édesanyát.

A rendőrök tájékoztatnak róla, hogy a nő elesett, és az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyebben megsérült. A kocsi vezetője az ütközést követően nem állt meg, hanem adatai hátrahagyása nélkül elhajtott. 

A baleset helyszínére kiérkező rendőrök gyors adatgyűjtésbe kezdtek, és nem sokkal később azonosították a balesetet okozó és a segítségnyújtást elmulasztó sofőrt, egy huszonkilenc éves helyi lakost. 

A cserbenhagyó sofőr autójának sérülése, miután elsodorta a kerékpárost.
A cserbenhagyó sofőr autójának sérülése, miután elsodorta a kerékpárost.
Fotó: Police.hu

Az egyenruhások a férfi autójának átvizsgálásakor vélhetően a balesetből eredő rongálódásokat találtak. Az egyenruhások a járművezetőt előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.