Elindult a forgalom az ország legokosabb hídján

2021.04.26. 13:15

Az utasokat szállító vonatok is birtokba vették ma reggeltől Budapest új vasúti hídját – adta hírül a Budapesti Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatója Facebook-oldalán.

Vitézy Dávid a bejegyzésében azt írta, a cél az, hogy csúcsidőben akár 7-8 percenként járjanak a Budapestet átszelő elővárosi vonatok a mai félóránkénti közlekedés helyett, továbbá több helyen tudjanak megállni és kapcsolódni Budapest közlekedési rendszeréhez.

Ezért épül három új megálló Budapesten a körvasúton, a híd két oldalán Budán és Pesten, illetve az Üllői út keresztezésénél. Az új megállókkal a vonatok kapcsolódnak majd az 1-es és 2-es villamosokhoz, a rakparton meghosszabbított Budai Fonódó villamoshálózathoz, a belváros felé meghosszabbítandó H6-os ráckevei és H7-es csepeli HÉV-hez, valamint az M3-as metróhoz is

– írta Vitézy Dávid.

Mint megírtuk, Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár vasárnap a közösségi oldalán számolt be arról, hogy egy sikeres és eredményes teszt után vasárnap estétől megindulhat a forgalom a Duna felett átívelő új sínpályán, az új Déli összekötő hídon a Rákóczi híd mellett.