Karácsony cáfolja Palkovicsot, szerinte neki kormányülésen nem beszéltek a Fudan Egyetemről

2021.04.27. 07:06

Facebookon reagált Karácsony Gergely budapesti főpolgármester Palkovics László  Indexnek adott hétfői interjújára. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vezetője, aki amúgy a Fudan Egyetemért is felelős kormánybiztos, azt mondta, hogy a kormány nincs B terve a kínai intézmény ügyében, annyi azonban van, hogy a kínai és a magyar kormány, illetve az oktatási minisztériumok megegyeztek, magyar részről pedig vállalták, hogy megépül az egyetem. 

A főpolgármester bejegyzésében Palkovics László egyik nyilatkozatát emelte ki, amelyben a miniszter arról beszél, furcsállja, hogy most lett „ekkora zaj” a beruházás körül, hiszen ez évek óta tervben volt, ráadásul a kínai egyetemről szóló ülésre a kormány meghívta a főpolgármestert is. 

Karácsony Gergely azonban nem így emlékszik. Állítása szerint egyáltalán nem kérdezték meg a kínai egyetemről.

Minősítse mindenki, aminek akarja, de Palkovics miniszter állításával szemben a kínai Fudan egyetem ügye soha nem szerepelt a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának ülésén. Életemben kétszer hívtak kormányülésre – mi tagadás, ezekre élénken emlékszem –, de ezeken sem volt szó a Fudan egyetem ügyéről

– fogalmazott a városvezető, hozzátéve, hogy ha a kormány nyilvánosságra hozná az összes titkos dokumentumot a beruházással kapcsolatban, szerinte csak akkor lehetne meggyőződni arról, hogy Palkovics László tényleg igazat mondott-e az ügyben.