Legalább 115 millió forintból újít fel egy budavári ingatlant Orbán Viktor veje

2021.04.27. 11:17

Bortrezort, szivar- és moziszobát is kialakítanának abban a budavári ingatlanban, amelyet még Orbán Viktor veje, Tiborcz István érdekeltségébe tartozó cég, az IBC Real Estate Kft. vásárolt meg 2019-ben 370 millió forintért, feltehetően hitelből. Az akkor még fideszes többségű, Nagy Gábor Tamás polgármester által irányított képviselő-testület mindössze egy hét leforgása alatt döntött az ügyben – írja a 24.hu.

A lap birtokába jutott tervekből kiderül az is, hogy a Karmelita kolostortól mindössze néhány száz méterre fekvő ingatlan területét megnövelnék, így három szinten több mint nettó 800 négyzetméternyi tér szolgálná a lakók kényelmét. A teljes körű felújítás részeként létrehoznának a házban egy 67 négyzetméteres nappalit. A ház utcafronti homlokzatát azonban az 1958-as állapotára akarják visszaállítani. A költségek meghaladják a 115 millió forintot.

A felújítási tervekről a BDPST Group, amely szintén Tiborcz István érdekeltségébe tartozik, azt válaszolta:

A BDPST Group egy komplex fejlesztés révén újítja fel a Fortuna utca 11. szám alatti ingatlant, a műemléki értékek megőrzése és az épület eredeti állapotának visszaállítása céljából. A folyamat a tervezési fázisnál tart, ennek lezárultával indulnak a felújítási munkálatok, várhatóan a nyár folyamán.

A tervek amúgy a Momentumhoz is eljutottak. Gelencsér Ferenc, a párt I. kerületi alpolgármestere a korábbi jegyző leveléből idézte az elővásárlási jogról történő lemondás előkészítéséről szóló levelet. Ebből a politikus szerint kiderült, hogy a korábbi fideszes önkormányzat magát összetörve állt el az adásvétel útjából.